ORA ITALIANA! Włoski hołd dla kobiecego piękna

Miękka, wysublimowana, nonszalancka.

Z szacunkiem do tradycji, z zafascynowaniem współczesnością.

Ciepła paleta barw, zroszona mocnymi odcieniami gorzkiej czekolady, cynamonu, jagodowego fioletu i zieleni liści cytrusowych drzewek porastających południowe wzgórza Włoch.

Ekspresyjne florystyczne wzory.

Eleganckie, businessowe sylwetki z linii Profashional, które odważnie romansują z kulturą sportu.

Ołówkowe spódnice, rozkloszowane sukienki.

Otulające  płaszcze. Puchowe kurtki, w  których chce się zgubić.

Akcesoria, dla których traci się głowę.

Wykończenia i detale  wykonane z jubilerską dokładnością.

Wszystko to z miłości do kobiet i ich piękna.

Miłości definiowanej włoskim temperamentem, umiłowaniem życia, świata i sztuki.

Na kolekcję składają się kapsuły

GARDEN PARTY. Łagodne przejście z lata do jesieni. W znacznej mierze stanowią ją sylwetki wizytowe, suknie i sukienki. Towarzyszą im miękkie, casualowe looki – idealne na wakacyjne podróże, czy swobodny weekend. Dominujące barwy to pudrowy róż, i oliwka. Dominujący deseń – ekspresyjny, faunistyczo-florystyczny wzór, który gości na kreszowanym jedwabiu.

TAKEWAY – monochromatyczna, zbudowana wokół osi czerni i bieli. Miejskie, dynamiczne sylwetki. Idealne do pracy, jak i miasta, jako naturalnego środowiska aktywności życiowej. Sukienki, spodnie, marynarki, bluzy. Na szczególną uwagę zasługuje linia PROFAshional – sylwetki typowo biznesowe – zgodne z wymaganiami office’owego dress code’u. Aby ułatwić ich lokalizację w salonie zostały opatrzone dedykowaną im etykietą i wszywką. Charakterystyczne motyw to multiplikacja nazwy marki Deni Cler Milano – nadruk na tkaninie i taśmach, stanowiących wykończenia sylwetek.

BRUNCH – wiodące barwy to wiśnia i czekolada. Miejska. Nonszalancka. Jeansy, miękkie płaszcze, komfortowe swetry, kobiece sukienki, plisowane spódnice, ale też garnitur. Kontrasty dwóch osiowych barw, lub ich wzajemne uzupełnianie się. Obok nich pojawia się ekspresyjny florystyczny motyw.

WEEKEND BARBEQUE – Soczyste i pełne, ale nie nachalne odcienie dyniowej żółci, miodu i jeansowego granatu. Obok miejskich, dynamicznych sylwetek pojawia się tak pożądana klasyka w jej najlepszym wydaniu. Idealnie skrojone płaszcze, kurtki, czy kostiumy noszone razem, lub rozdzielnie. Na szczególną uwagę zasługuje kożuch o nienagannych liniach i hipnotyzującym odcieniu szarości. Uwagę kradną także kobiece parki wykończone naturalnym futrem.

SUNDAY BREAKFAST – kuszące barwy syropu klonowego i ciepłego cynamonu. Miejskość wymieszana z klasyką we włoskim stylu. Kurtki o sportowym szyku, płaszcze hołdujące najlepszym krawieckim tradycjom. Kaszmirowe i wełniane swetry, dzianinowe spódnice. Modową aktualność kapsuły podkreślają geometryczne wzory oparte na kontrastowych barwach i lekkie, przyciągające wzrok puchowe kurtki o miękkich barwach i dopracowanych detalach, takich jak futrzane kołnierze i wykonane z dbałością wykończenia.

OFFICE LUNCH – biegunowe kolory kapsuły to odcienie: kokosowego mleka i zieleni liści owocowych drzewek. Miejskość kapsuły podkreślają dynamiczne kroje: sukienek, spódnic, jak i całe stylizacje sylwetek. Ukłon w stronę klasyki to z kolei desenie kraty pojawiąjące się na płaszczach, kurtach, ale też dziennych sukienkach, które  świetnie odnajdą się w pracy, czy formalnych spotkaniach. Nowoczesności dodają także puchowe kurtki o odmiennych długościach i wykończeniach.

COFFE BREAK – Kolory soczystych jagód i wytrawnej ciemnej czekolady. Pomiędzy nimi szczypta szlachetnego błękitu. Miejskie sylwetki: dopasowane spodnie, plisowane spódnice, jedwabne sukienki i bluzki oddalone od ciała. Komfortowe, otulające płaszcze. Florystyczny, konturowy wzór. Miasto w wydaniu weekendowym. Pełne energii, ale też oddechu i nonszalancji w definiowaniu sylwetki.

ELEGANTE – Grande Bal we włoski wydaniu Deni Cler Milano. Balowe, piękne suknie w odcieniach pełnej czerwieni i szampańskiego złota. Koronkowe, jedwabne, rozkloszowane. Naprzeciw nim – świetnie skrojone garnitury, wyrafinowane, jedwabne koszule, bluzki i minimalistyczne, ale nie pozbawione rozmachu suknie utrzymane w duchu małej czarnej. Wszystkie one to odpowiedź na potrzeby rodzinnych i biznesowych kolacji, wizyt, przyjęć i bali, tych wielkich i ekspresyjnych, jak i tych bardziej intymnych, rodzinnych.

AKCEOSRIA – torby, buty, rękawiczki, szale, czy nauszniki. Stanowią uzupełnienie każdej kapsuły. Ich linie, kształty, kolory – wydobywają z każdej kapsuły jej najmocniejsze znaczenia. Podkreślają barwy, wzory, faktury materiałów. Na zasadzie kontrastu, uzupełnienia, czy pełnej komplementarności. Są jak kameleony, których ubarwienie zmieniają potrzeby i fantazja Klientek.

RZEMIOSŁO WYKONANIA – ORA ITALIANA – kolekcja i jej tytuł to włoskość definiowana nie tylko designem, to także ukłon i hołd dla najlepszych włoskich rzemieślniczych tradycji wytwarzania dóbr luksusowych z segmentu fashion. Szacunek dla najwyższej jakości tkanin, takich jak wełna, kaszmir, wełna merynosów z których powstają ręcznie szyte płaszcze. Wysokogatunkowe skóry, wyprawiane przez mistrzów garbarstwa. Futra odbierane z rąk najlepszych kuśnierzy. Wszystko to razem z estetyczną linią kolekcji potęguje wrażenie i doznanie totalnego komfortu, miękkości i luksusu definiowanego doskonałym samopoczuciem jakie towarzyszy Klientkom Deni Cler Milano zarówno podczas wyboru kolekcji, jak i jej noszenia. Radość z bycia piękną i bycia sobą to niezmienne wartości, u stóp których Deni Cler Milano składa wzornictwo i rzemiosło. Wszak od zawsze i na zawsze najlepszym zwieńczeniem kobiecej sylwetki jest jej uśmiech.